Allt fler unga säljer sex för lyxkonsumtion

24 oktober 2020

Vi får se hur detta utvecklas efter coronakrisen, men polisen vittnar om en kraftig ökning under 10-talet av svenska tonåringar som säljer sex för att ha råd med märkeskläder och liknande. Om unga flickor som nästan aldrig fått komplimanger för annat än sitt utseende och när de har sex.

Ett nytt fenomen som bidrog till detta var reklamen för sugar dating, som steg för steg fångat in unga som annars aldrig kunde tänkt sig att sälja sex. Det här är inte den vanligaste orsaken till prostitution. Men polisen är tydlig med att en betydande orsak till denna växande grupp prostituerade är att konsumtionssamhället gjort lyxkonsumtion till det normala, vilket köphetsar både rika och fattiga. En polis som jobbar med just detta berättar i Ångestpodden, främst minut 12-42.

Många unga tror att det här är deras eget fel. Så förutom alla klassiska råd måste vi vuxna visa på samhällets systemfel, visa på alternativ till köphets, samt inte minst stärka barn och ungas självkänsla genom att ge komplimanger för annat än utseende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: