Allt fler tröttnar på galna köpsjukan

20 november 2013

Julhandeln ser ut att minska i år igen.

Svensk handel kommenterar:
”Om detta är på grund av oroligheterna i omvärlden, att Sverige fortfarande påverkas av eurokrisen eller om det är på grund av att julen i år är en arbetstagarjul är svårt att säga.”

Låt oss därför hjälpa Svensk handel med att se elefanten i rummet – att allt fler tröttnat på att slita ihop till fler och fler miljöförstörande prylar som inte gör oss ett dugg lyckligare.

Andelen svenskar som är positiva till reklam har mellan 2005 och 2012 minskat från 44 till 18 procent. Enligt en undersökning från Demoskop 2012 kan 50 procent av svenskarna tänka sig att minska sin konsumtion för klimatets skull och 20 procent säger sig redan ha gjort det. Till och med Dagens industris läsare verkar ha tröttnat på köphetsen och trendanalytiker kallar anti-shopping för en megatrend, med mera. Det här påverkar rimligen hur stor julhandeln blir.

1000266_581144678600353_1203475721_n

Annonser

2 Responses to “Allt fler tröttnar på galna köpsjukan”


  1. Precis vad jag skrev om idag UNDERBART att få sina tankar och sin erfarenhet bekräftad….folk är trötta på sammhällets struktur överhuvudtaget..BASTA! ska länka detta inlägg på min sida om detta är ok…hör av dig annars.
    Mvh Annethe Dufvans inredning
    http://www.dufva.bloggagratis.se


  2. […] egen konsumtion nere, så kan det vara skönt att slippa känna sig ensam. Den svenska julhandeln beräknas minska i år. Bloggen En köpfri dag gläds åt detta, och hoppas att vi kanske ser slutet på […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: