Vad kostar det att förvara alla prylar hemma?

13 januari 2012

Idag publicerar vi en gästblogg av Jonas Stenling från frivilligenkelhet.se

Jag har ibland förfasats tillsammans med vänner som ska flytta hur mycket det kostar att magasinera saker i externa förråd. Något vi inte funderar lika ofta på är hur mycket det kostar att förvara saker i vårt eget hem. Jag tog en snabb tur i lägenheten och mätte upp alla garderober, byråer, klädkammare och förråd.

Sammantaget kom jag fram till att ganska precis 10 kvadratmeter av vår lägenhet används till förvaring. Då har jag inte inkluderat kök och badrum. Vi har en årshyra på 1460 kr/kvm. Sammantaget kostar alltså förvaringen av våra saker 14600 kr/år. Bara vårt förråd på 4,5 kvm kostar 6500 kr/år. Det är knappt att sakerna vi förvarar där är värda så mycket.

Man kan självfallet inte betala mindre i hyra bara för att man gör sig av med saker som behöver förvaras, men på lång sikt tror jag att byggnormerna påverkas av hur mycket saker vi förväntas ha i våra hem. Med färre prylar och smartare förvaringslösningar skulle vi kunna minska på golvytan utan att kompromissa med något annat!

Hur mycket betalar du för att förvara prylarna i ditt hem?

Annonser

5 Responses to “Vad kostar det att förvara alla prylar hemma?”

 1. Monica Says:

  När jag hade mitt köpstopp 2008 ingick också att rensa ut en kasse grejor hemma varje vecka. Det blev inte riktigt varje vecka men varje gång jag bestämde mig för att få ihop en kasse som skulle ut, antingen till second hand eller soptippen, så var det snabbt gjort. Läskigt.


 2. Jag fick reklam från en av alla dessa prylmagasineringsfirmor som finns för ett tag sedan. Med deras kubikmeterpris skulle utrymmet i min friggebod vara värt 80 000:- om året.


 3. Mycket intressant! Ska dela på http://www.facebook.com/swingabazaar. Hur stor lägenhet har du? Är nyfiken ungefär hur stor andel av en lägenhet som går åt till förvaring, för att kunna utveckla räkneexemplet.

  Med delad glädje
  Henric Barkman, http://www.swingabazaar.se (mm.)

 4. jstenling Says:

  Hej! Vår lägenhet är ungefär 100 kvm.


 5. Ok! Tack för svar. 10 % till förvaring alltså.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: