Köp gärna mindre! Mvh Svensk handel

21 december 2011

Att den omfattande konsumtionskritiken i Sverige fick Fredrik Reinfeldt att i höstas ifrågasätta konsumtionssamhället verkar bara ha varit början. En köpfri dag fick i år kanske mer uppmärksamhet i media än någonsin förr, och i måndags skrev vi om hur julhandeln i år ser ut att minska för första gången på 15 år, samt att till och med Dagens Industris läsare nu verkar rejält trötta på köphetsen.

Vi har tidigare analyserat hur ytterst få verkar säga emot oss längre. Kanske avvaktar tillväxtvännerna tills de kommit på något bra motangrepp. Några som dock alltid gett oss en rejäl dos opinionsbildning för ökad handel är Svensk handel. De skriver också på sin hemsida att ”Svensk Handels mål är att stärka handeln och öka medlemsföretagens lönsamhet.”

Därför är det minst sagt uppseendeväckande uttalanden i tv i veckan från Svensk handels ordförande i Karlstad, Christer Johansson:

– Svensk handel har inga problem med att folk uppmanas att ge bort saker man redan har istället för att konsumera, det är en jättebra idé.
På eget initiativ spär Johansson sedan på med egna tips på julklappar som inte innebär konsumtion… Se själv:

http://svtplay.se/v/2652076/19_12_christer_johansson_ordf_svensk_handel_karlstad

Det verkar som att hela köp mindre-rörelsen har åstadkommit en reell värderingsförskjutning, där debatten nu förs allt mer på vår planhalva. Det skapar nya, spännande möjligheter…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: