En köpfri dag är en utmaning för alla

23 november 2011

Även för den som inte har svårt att helt avstå shopping under en dag, så bjuder En köpfri dag på utmaningar. För dagen syftar ju också till att grundläggande reflektera över hur man kan leva mer resurseffektivt i sitt eget liv i stort. Samt till opinionsbildning och politisk påverkan.

Ta chansen att kontakta våra folkvalda politiker med uppmuntran för det som är bra och förslag eller krav på bättring av det som är dåligt. Här kan du till exempel smidigt kontakta alla riksdagsledamöter du vill på en gång. I många kommuner och landsting kan också enskilda medborgare lämna förslag direkt till fullmäktige.

En del ordnar till och med gemensamma aktiviteter av olika slag på En köpfri dag. Enbart i Göteborg finns det minst tre olika events att välja mellan på En köpfri dag – byta saker, gatuteater och manifestation – vilket Göteborgs-Posten uppmärksammar idag.

One Response to “En köpfri dag är en utmaning för alla”

  1. Rebecka Says:

    Jag tackar och bockar för tipset 🙂 Mycket bra initiativ! Jag får väl därmed passa på att länka vidare till http://tiosatt.blogg.se/, tio sätt att handla rätt (i dubbel bemärkning, med fokus på matbutiker).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: